Academy

April
€ 70,00
New! Ice Coffee - Max aantal personen: 8
25/04/2018 - Start: 10:00 / Einde: 13:00 - Duur: 3 uur
Verloop inschrijvingen:

Is Cold Brew de beste techniek? Wat zijn de andere opties om een Ice Coffee te maken? En hoe zit dat met ijsblokjes? Welke koffies maken trouwens de beste ice coffees?

 

Tijdens deze workshop maak je kennis met de verschillende methodes om de perfecte Ice Coffee te bereiden. Op het einde van de workshop krijg je alle geleerde technieken mee in een bundel, samen met enkele lekkere recepten waar je thuis mee kan uitpakken bij familie en vrienden.

 

 

Opleiding gegeven door Melanie Nunes, Belgisch Barista Kampioen 2009

 

Bij het volgen van deze workshops ontvangt u één exemplaar Standart magazine,

Standing for the art of coffee, over de schoonheid van de koffie cultuur.

 

Plaats: Viva Sara Kaffée, Grote Markt 33, 8500 Kortrijk 

Mei

Deze academy is volzet. Gelieve contact op te nemen met veronique@vivasara.be om u op wachtlijst te plaatsen.

€ 70,00
Espresso Techniek Classic - Max aantal personen: 8
04/05/2018 - Start: 10:00 / Einde: 13:00 - Duur: 3 uur
Verloop inschrijvingen:

Drink je graag espresso, cappuccino of liever een long black? Heb je thuis een espressomachine staan of wens je er een aan te schaffen? Tijdens deze workshop leer je de handelingen ter bereiding van een correcte espresso. Het opstomen van melk tot microfoam wordt aangeleerd en een basis latte art.

 

Espresso techniek - melk opstomen tot microfoam, basis Latte Art

Bundel met Espresso zetmethode en Stoom techniek.

 

 

Opleiding gegeven door Melanie Nunes, Belgisch Barista Kampioen 2009

 

Bij het volgen van deze workshops ontvangt u één exemplaar Standart magazine,

Standing for the art of coffee, over de schoonheid van de koffie cultuur.

 

Plaats: Viva Sara Kaffée, Grote Markt 33, 8500 Kortrijk 

€ 70,00
Coffee Tasting - Max aantal personen: 8
04/05/2018 - Start: 14:30 / Einde: 17:30 - Duur: 3 uur
Verloop inschrijvingen:

Tijdens deze Coffee Tasting workshop leer je de verschillende smaak karakteristieken van koffie proeven en analyseren. We bieden een cuppingsessie [= koffieproeverij] aan, waar er verschillende koffie origines geproeft worden [en vergeleken qua “smaak”]. Koffie aroma’s leren we te herkennen met behulp van “Le Nez Du Café” en het “Coffee Tasters Flavour Wheel”.

 

Na deze workshop beheers je het koffie aroma jargon en kan je met onze tips verder je koffie smaakpalet ontwikkelen. Voortaan zal je koffie niet zomaar drinken, maar degusteren.

 

 

Opleiding gegeven door Melanie Nunes, Belgisch Barista Kampioen 2009

 

Bij het volgen van deze workshops ontvangt u één exemplaar Standart magazine,

Standing for the art of coffee, over de schoonheid van de koffie cultuur.

 

Plaats: Viva Sara Kaffée, Grote Markt 33, 8500 Kortrijk 

€ 140,00
Latté Art - Max aantal personen: 8
09/05/2018 - Start: 10:00 / Einde: 13:00 - Duur: 3 uur
09/05/2018 - Start: 14:30 / Einde: 17:30 - Duur: 3 uur
Verloop inschrijvingen:

Latté Art, deel 1 & 2: deze workshop bestaat uit 2 x 3 uur,
een volledige dag samen te volgen. 

 

Om latte art kunsten te ontwikkelen dient men wel over een basis espressotechniek te beschikken. Tijdens deze workshop wordt het opstomen tot microfoam aangeleerd, samen met etching en free pour latte art technieken. Verschillende tekeningen worden aangeleerd en gedemonstreerd.

 

Espresso techniek - melk opstomen tot microfoam - aanleren van free pour en etching latte art technieken.

 

 

Opleiding gegeven door Melanie Nunes, Belgisch Barista Kampioen 2009

 

Bij het volgen van deze workshops ontvangt u één exemplaar Standart magazine,

Standing for the art of coffee, over de schoonheid van de koffie cultuur.

 

Plaats: Viva Sara Kaffée, Grote Markt 33, 8500 Kortrijk 

€ 70,00
New! Ice Coffee - Max aantal personen: 8
19/05/2018 - Start: 10:00 / Einde: 13:00 - Duur: 3 uur
Verloop inschrijvingen:

Is Cold Brew de beste techniek? Wat zijn de andere opties om een Ice Coffee te maken? En hoe zit dat met ijsblokjes? Welke koffies maken trouwens de beste ice coffees?

 

Tijdens deze workshop maak je kennis met de verschillende methodes om de perfecte Ice Coffee te bereiden. Op het einde van de workshop krijg je alle geleerde technieken mee in een bundel, samen met enkele lekkere recepten waar je thuis mee kan uitpakken bij familie en vrienden.

 

 

Opleiding gegeven door Melanie Nunes, Belgisch Barista Kampioen 2009

 

Bij het volgen van deze workshops ontvangt u één exemplaar Standart magazine,

Standing for the art of coffee, over de schoonheid van de koffie cultuur.

 

Plaats: Viva Sara Kaffée, Grote Markt 33, 8500 Kortrijk 

€ 70,00
Slow Coffee - Max aantal personen: 8
19/05/2018 - Start: 14:30 / Einde: 17:30 - Duur: 3 uur
Verloop inschrijvingen:

Onder de term “slow coffee” vallen verschillende zetmethodes waarbij we met aandacht onze koffie bereiden. Elke methode vraagt een aanpassing van de malingsgraad, temperatuur van het water, extractietijd,… In groep leer je elk je eigen filterkoffie bereiden met de V60 methode. Naast filterkoffie worden andere zetmethodes ook gedemonstreerd waarbij je alle tips en tricks meekrijgt.

 

Zetmethode filterkoffie V60 - Chemex, Aeropress, French press, vacuum koffie ter demonstratie - bundel met verschillende slow coffee zetmethodes.

 

Opleiding gegeven door Melanie Nunes, Belgisch Barista Kampioen 2009

 

Bij het volgen van deze workshops ontvangt u één exemplaar Standart magazine,

Standing for the art of coffee, over de schoonheid van de koffie cultuur.

 

Plaats: Viva Sara Kaffée, Grote Markt 33, 8500 Kortrijk 

Juni
€ 35,00
Afternoon Tea (keuze uit 2 afzonderlijke data) - Max aantal personen: 15
09/06/2018 - Start: 15:00 / Einde: 17:30 - Duur: 2,5 uur
14/06/2018 - Start: 18:30 / Einde: 21:00 - Duur: 2,5 uur
Verloop inschrijvingen:

Vers klaargemaakte finger sandwiches, scones met artisanale confituren van bij ons. 
Typisch Engels gebak, zoals shortbread, victoria sponge cake, lemon drizzle...
Dit allemaal wordt geserveerd met 5 heerlijke Viva Sara Theeën, geselecteerd
voor deze prachtige Afternoon Tea.

 

Alles is klaargemaakt volgens authentieke recepten uit Engeland. Daardoor is deze Afternoon
Tea op en top Brits! Jullie worden niet alleen culinair verwend, ook worden jullie weetjes en 
anekdoten mee gedeeld over de thee traditie in het Engeland van de 17de eeuw tot op heden!

 

Deze heerlijke Afternoon Tea wordt gegeven door Carol Bailleul. (Theesommelier)

 

Plaats: Viva Sara Kaffée, Grote Markt 33, 8550 Kortrijk