Academy

Oktober
€ 70,00
Slow Coffee - Max aantal personen: 8
28/10/2017 - Start: 10:00 / Einde: 13:00 - Duur: 3 uur

Onder de term “slow coffee” vallen verschillende zetmethodes waarbij we met aandacht onze koffie bereiden. Elke methode vraagt een aanpassing van de malingsgraad, temperatuur van het water, extractietijd,… In groep leer je elk je eigen filterkoffie bereiden met de V60 methode. Naast filterkoffie worden andere zetmethodes ook gedemonstreerd waarbij je alle tips en tricks meekrijgt.

 

Zetmethode filterkoffie V60 - Chemex, Aeropress, French press, vacuum koffie ter demonstratie - bundel met verschillende slow coffee zetmethodes.

 

 Plaats: Viva Sara Kaffée, Grote Markt 33, 8500 Kortrijk 

November
€ 70,00
Espresso Techniek Classic - Max aantal personen: 8
03/11/2017 - Start: 14:30 / Einde: 17:30 - Duur: 3 uur

Drink je graag espresso, cappuccino of liever een long black? Heb je thuis een espressomachine staan of wens je er een aan te schaffen? Tijdens deze workshop leer je de handelingen ter bereiding van een correcte espresso. Het opstomen van melk tot microfoam wordt aangeleerd en een basis latte art.

 

Espresso techniek - melk opstomen tot microfoam, basis Latte Art

Bundel met Espresso zetmethode en Stoom techniek.

 

 Plaats: Viva Sara Kaffée, Grote Markt 33, 8500 Kortrijk 

€ 70,00
New! Coffee Tasting - Max aantal personen: 8
03/11/2017 - Start: 10:00 / Einde: 13:00 - Duur: 3 uur

Tijdens deze Coffee Tasting workshop leer je de verschillende smaak karakteristieken van koffie proeven en analyseren. We bieden een cuppingsessie [= koffieproeverij] aan, waar er verschillende koffie origines geproeft worden [en vergeleken qua “smaak”]. Koffie aroma’s leren we te herkennen met behulp van “Le Nez Du Café” en het “Coffee Tasters Flavour Wheel”.

 

Na deze workshop beheers je het koffie aroma jargon en kan je met onze tips verder je koffie smaakpalet ontwikkelen. Voortaan zal je koffie niet zomaar drinken, maar degusteren.

 

 Plaats: Viva Sara Kaffée, Grote Markt 33, 8500 Kortrijk 

€ 70,00
Espresso Techniek Pro - Max aantal personen: 8
18/11/2017 - Start: 14:30 / Einde: 17:30 - Duur: 3 uur

Het volgen van deze workshop kan enkel indien u reeds heeft deelgenomen aan Espresso Techniek Classic. Enige ervaring met espresso zetmethode is vereist.

 

Tijdens deze workshop gaan we van start met “espresso theorie”; wat is “brew ratio” en wat doet deze ratio met mijn espresso volume en smaak, waar vinden we de “sweet spot” tijdens onze extractietijd en wat doet het watertemperatuur met de smaak. Tijdens het praktijk gedeelte passen we deze theorie toe op een koffie origine. We testen hoe deze koffie origine bij aanpassing van ratio en tijd zich gedraagt en we gaan op zoek naar het beste espresso recept voor die bepaalde koffie.

 

 Plaats: Viva Sara Kaffée, Grote Markt 33, 8500 Kortrijk 

Coming soon
De koffiekaart

Recepten en Coffee Cocktails

De koffiekaart in horeca zaken wordt steeds uitgebreider, maar wat is het verschil tussen een cappuccino en café latte? We bereiden klassieke Italiaanse recepten en ook nieuwigheden. Zo ontdek je welke soort koffiedrinker je bent.

Koffie combineert goed met verschillende ingrediënten, maar welke en hoe? Bereidingswijzen en hoeveelheden dienen steeds afgestemd worden de producten die je wenst te combineren met koffie. Een aantal vuistregels worden meegegeven ter bereiding van coffee cocktails. Je leert je eigen signature drink ontwerpen.

 

Klassieke Italiaanse koffierecepten - Hedendaagse & Trendy koffie recepten - Coffee Cocktails warm en koud - Ontwerp Signature Drink - bundel met recepten